Många personer har konstnärsdrömmar, att kunna försörja sig på saker de tillverkar, vare sig det gäller tavlor eller något helt annat. Men hur ska man gå till väga?

En konstnär går att beskriva som en person som sysslar med en viss konstform och på så sätt för själva kulturen framåt. Det kan vara allt från att skriva, måla, skapa musik och film eller tillverka smycken.

Gå en utbildning

För att lyckas som konstnär krävs det självklart att man har passion, och gärna en naturlig talang. Men det finns även utbildningar du kan gå för att förbättra din kunskap. Det finns flera olika utbildningar och kurser du kan välja mellan. Men för att verkligen lyckas får du räkna med en hel del arbete. Och det är inte helt säkert att du kommer kunna försörja dig som konstnär.

Öva på fritiden

Det bästa du kan göra är att du fortsätter öva på det du vill syssla med. Gärna samtidigt som du har ett annat jobb att försörja dig på. Ju fler timmar du lägger ner på att måla desto bättre kommer du bli. Det viktigaste är att du inte ger upp när det känns jobbigt.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *