3 tips för personlig stil på väggarna

Det finns mycket du kan göra för att inreda ditt hem och dina väggar på ett roligt och personligt sätt. Här kommer tre tips som hjälper dig att lyfta ditt hem.

1# Ramar gör underverk

Köp ramar! Idag finns det många snygga posters, print och tavlor som du kan sätta upp på dina väggar. Men för att ditt hem ska bli riktigt snyggt bör du rama in dina konstverk. Det gör att själva bilden lyfts fram, men också att ditt hem ser mer genomtänkt ut. De flesta ramar är enfärgade och i en kvadratisk, oval eller rektangulär form. Det skapar harmoni för ögat. Med ramar kan du blanda olika färger och bilder utan att det ser plottrigt ut. Om du bara sätter upp tavlor eller posters utan ram ser det lätt halvklart ut. Som att du inte är klar. Du köper snygga ramar på Dear Sam som också har posters, tavlor, prints och affischer i en snygg skandinavisk stil. Passa på när de har en riktigt bra rabatt.

2# Den röda tråden

Du behöver inte sätta upp liknande tavlor i alla rum, tvärtom kan det ge ett sterilt intryck. Däremot är det smart att skapa en röd tråd genom ditt hem. Den röda tråden kan vara att du använder samma färg och form på alla ramarna eller att en viss färg eller stil återkommer i alla rum. Just nu är det väldigt inne med esmeraldagrönt, som är en skön färg som fungerar till både svart, vit, beige och pasteller. Genom att hitta din färg, eller konstriktning som minimalism eller linjeart, så kommer dina gäster att uppleva att du har en tanke med din konst.

3# Hitta din personliga inredningsstil

Det är lätt att bara gå i affärer och köpa olika möbler och posters som du sedan inreder ditt hem med. Men du kommer att trivas så mycket mer om du kan hitta en inredningsstil som håller över tid. Det första du bör göra är att gå ut på nätet och titta på olika inredningsbilder. Titta inte på själva stilen, utan snarare på möblerna. Ta kort på de olika möbler och tavlor som du gillar, även om möblerna som sådana kanske inte stämmer överens i stil. Skapa sedan en inredningsportfolio på datorn med mellan 70-80 bilder på möbler och inredningsdetaljer som du gillar. Ta skärmbilder på både maffiga soffor som du aldrig kommer att få råd med och billiga knoppar från Rusta. Målet är att du ska hitta den inredning som tilltalar dig.

Efter ett tag kan du plocka fram din portfolio med inredningsdetaljer och möbler. Nu skapar du en egen stil genom att kombinera vad du verkligen tycker om. Är det jättestora soffor? Buteljgrönt, sammet eller skinn? Vilka möbler, former och färger återkommer på många bilder? Har du mycket shabby chic och vitt eller går du snarare i en brittiskt slottsstil? Eller en skön kombo? Leta efter de röda trådarna, vad som finns i många bilder, så hittar du just din unika stil.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *