Ta del av kulturlivet efter pandemin

Efter ett par år där pandemin skapat begränsningar, gett oss restriktioner och gjort att vi undvikit saker på grund av smittorisken har nu kulturlivet börjat komma igång på allvar igen. Många människor har längtat efter just det och det är också rätt många som känner sig lite ringrostiga nu när det är dags att ge sig ut i kulturlivet på nytt.

Förbered dig inför ditt kulturbesök

Har du tagit till kökssaxen när håret känts för långt och inte varit på manikyr på flera år? Är mjuka kläder av stretch och joggingbyxor det enda du haft på dig de senaste åren? Det kanske är dags att ta en runda på stan, skaffa lite nya kläder och få en tandblekning gjord, så att du kan känna dig fräsch igen. Oavsett vad det är för kulturevenemang du är intresserad av brukar det finnas en social aspekt inblandad. Vill du mingla på vernissage, uppslukas av musik eller är det författarbesök på det lokala biblioteket du lockas av? Med den där tandblekningen, ett besök hos frisören och lite kläder som är snyggare än mjukisbyxor kan kulturåret 2022 också bli ett socialt år. Nya sociala kontakter är det ju också många som längtar efter, så känner du dig ensam kanske det är rätt tid att träffa nya människor just nu.

Har kulturen överlevt?

Bekymrar du dig för frågan om ifall kulturen överlevt pandemin? Många kulturskapare får ju sina inkomster framför allt från den sortens evenemang som ställts in eftersom de blev omöjliga att genomföra med de rådande restriktionerna. Och det har inte varit en tid när det vimlat av nya kulturjobb. Med bidrag och krisstöd har det skett en konstgjord andning och 2022 års budget är lite extra generös mot kulturen. Kommer det räcka? Har Kultursverige hunnit förlora för många av sina skapare i pandemins vågor, när de behövt byta inriktning och börja jobba med något annat? Det är nog för tidigt att säga det i nuläget. Det finns åtminstone en chans att kulturen har klarat sig, även om den påverkats och förmodligen förändrats.

Se modern och kulturintresserad ut

Vill du få till den rätta looken men är osäker på vad som krävs, mer än en allmän uppfräschning med frisörbesök, tandblekning och manikyr? Du kanske ska bläddra lite bland tips om hur modet ser ut just nu. Skaffa några nya plagg och accessoarer i rätt färger, material och i rätt stil. För att få till en look som visar att du är just kulturintresserad kan du behöva blanda ut de nya inköpen med second hand-fynd och kanske en tygkasse. Välj en kasse som visar att du är engagerad i samhällsfrågor eller i världsläget, så behöver du inte tvivla på om din stil är rätt.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *